Brancher - Industriel

kordinatsvejser_cover
Afspil video

Koordinatsvejser

Maskinen er en koordinatsvejser med en x-, y-, z-portal med tandremsmoduler. Den er opbygget på en standard platform med et arbejdsområde på 1200 x 800 x 500mm hvorpå diverse fixturer kan monteres alt efter hvilke emner der skal håndteres. I denne applikation er koordinatsvejseren lavet med ultralyd til svejsninger i gevindindsatser i plastemner men den kan lige så vel produceres som en skruemaskine til iskruning i printplader. Maskinen leveres klar til brug for den specifikke opgave den er bestilt til at løse, men den kan også senere frit programmeres så der er mulighed for at programmere andre recepter ligesom diverse fixturer også kan monteres så de emner der bearbejdes kan ændres. Med andre ord; maskinen er sådan set et samlesæt der kan indrettes præcist efter behov. Koordinatsvejseren er designet på en hæve/sænkeenhed der sørger for korrekt ergonomisk arbejdsstilling og et lysgitter sørger for et sikkert arbejdsmiljø.

Tandstang

Denne specialmaskine samler tandstangsenheder, hvor der på bagsiden er limet et cubberbånd fast med UV-lim. Tandstangsenheder på 200 mm er placeret på en transportør som fører dem ind i maskinen, så bliver de samlet til ét langt stykke hvorpå der er limet cubberbånd på bagsiden. Herefter opkortes de i  længderønskede hvorefter de monteres i et aluminiumsprofil.

TANSTANGMASKINE_cover
Afspil video
infeeder_cover
Afspil video

Infeeder maskine

På en servostyret transportør kører plader ind i en fuldautomatisk infeeder. Her synkroniseres pladernes hastighed så de tilpasses 2 gribetænger der sørger for at pladerne flyttes i et dobbelt tangsystem der holder cyklustiden på under 2 sekunder for flytning af hver enkelt plade. Når den første gribetang er på vej frem er gribetang nummer to på vej tilbage – klar til den næste plade i et kontinuerligt flow. Anlægget er bygget på en eksisterende proceslinje for derved at øge infeeder hastigheden til det dobbelte.

Nittemaskine

Profiler fra en profilvalse sideoprettes og føres via en indgangstransportør med afmålte step frem til nittemaskinen. Et løfteåg løfter profilet op og placerer det i pressen over en nitte som fra en cirkulær vibrator er blæst op i en nittestation hvorefter pressen monterer nitten i profilet. Løfteåget stepper profilet frem til klipsepressen hvor en klips efter sikring af korrekt orientering blæses ind i klipsestationen fra en cirkulær vibrator. Klipsen presses i og løfteåget placerer profilet på udgangstransportøren. De færdige emner kan nu fjernes af operatøren.

Nittemaskine_cover
Afspil video
Madrassamler_cover
Afspil video

Madrassamler

Til en af vore udenlandske kunder udførte vi følgende opgave: Fra 4 forskellige kanaler infeedes fjederstrenge – strengene kører ind på en servotransportør hvor de opkortes ved hjælp af varmetråd og efterfølgende svejses de åbne ender sammen med brug af ultralydssvejsning. Den afkortede streng fortsætter på transportbåndet frem til et indexhjul som sørger for korrekt indeksering frem til videre montage. Den indekserede streng føres forbi en hotmelt dyse som påfører lim på fjedrestrengstoppene. Fjederstrengen kører dernæst under en injector som løfter fjederstrengen op i en samlingskorridor. Denne udøver et pres fra siderne der holder strengen og samtidig sørger den opadgående bevægelse for at fjederstrengen limes sammen med den forrige. Når det ønskede antal fjederstrenge er sammenlimet kører den færdige madras ud over maskinens top.

Limmaskine

Denne maskine limer 2 emner sammne med hotmelt, og har en takttid på 12.000 emner pr. minut. Lågene placeres 3 stk. ad gangen på et servoindexbånd, her føres de frem til en limstation hvor der påføres hotmelt lim på lågene, og limprocessen kontrolleres af et visionkamera. I næste step placeres papbrikker på limen denne – proces overvåges ligeledes af et visionkamera. Til sidst stakkes de færdige emner ud på en transportør, så de efterfølgende kan pakkes.

Afspil video
FLYVENDEKLIP
Afspil video

Flyvendeklip

Maskinen er designet til at montere en gummiliste på et valset aluminiumsprofil, mens profilet bliver formet i en profilvalse. Fra en kasse trækkes et gummiprofil frem for montage – profilet skal monteres på et aluminiumsprofil som er ved at blive formet i en profilvalse. For at dette kan lade sig at gøre er der fremstillet et flyvende klip så det er muligt at montere og afklippe gummiprofilet i passende længder. Efter montage af gummiliste formes profilet færdigt og dette er med til at sikre en fiksering af gummiprofilet.

Specialmaskiner bygget på standardkomponenter.

Passion driven engineering

Vores Team
Martin Hundevad
Automation Manager & Partner

Tlf.: 41 82 58 15
Mail: msh@unimec.dk

Lasse Taulborg
Adm. Direktør & Partner

Tlf.: 21 13 87 85
Mail: ltm@unimec.dk

Henrik Lund Andersen
Sales Manager & Partner

Tlf.: 21 13 87 85
Mail: hla@unimec.dk